Hydrolysoidun kollageenin Terveyshyödyt

Arun Anirudhan mukaan Healthy & Nutritious Living

Mitä on Hydrolysoitu Kollageeni?

Kollageeni on rakenteellinen kuituproteiini, jota löytyy ihmisiltä ja eläimiltä ja esiintyy erityisesti alueilla, kuten jänteissä, luissa, ihossa, ja rustossa. Se toimii sidekudoksena, joka muodostaa noin 30% ihmiskehon valkuaispitoisuudesta, joten se kaikkein rikkain proteiinin lähde kehossamme. Keitettynä kollageeni muuttuu liivatteeksi.

Hydrolysoitu kollageeni on kollageenin käsitelty muoto, joka on saatu aikaan hajottamalla kollageenikuidut hyödyntämällä kuumuutta tai emäksisiä liuoksia. Se sisältää 20 erilaista aminohappoa mukaan lukien kahdeksan yhdeksästä välttämättömästä aminohaposta. Ihmisen elimistö ei pysty valmistamaan välttämättömiä aminohappoja, mikä tarkoittaa, että ainoa tapa jolla kehomme voi hankkia niitä on nauttia niitä.

Missä hydrolysoitua kollageenia käytetään?

Hydrolysoidusta kollageenista (tunnetaan myös kollageenipeptideinä) on tulossa erittäin suosittu proteiinin korvike.  Sitä löytyy luonnollisesti ihmisistä & eläimistä ja mullistaa tavan, jolla ihmiset kuluttavat ja hyödyntävät proteiinia.  Se on rasvaton, kolesteroliton ja helposti sulavaa nestemäisessä muodossa.  Ihmisen keho imee ja hyödyntää nestemäistä kollageenia tehokkaammin kuin jauhetta ja muita muotoja.  Hydrolysoitu kollageeni sisältää runsaasti välttämättömiä aminohappoja ja on käytännöllisesti katsoen täysin allergeeniton.   Sitä käytetään lääketieteen alalla auttamaan toipumaan kipeistä nivelistä, syövän parannus hoitoon, ja leikkauksen jälkeisiin hoitoihin.  Kollageeni on myös yleisesti käytetty ateriankorvike niille, jotka haluavat vähentää painoa.  Se auttaa ylläpitämään verensokerin tasapainoa ja samalla tarjoaa välttämättömiä aminohappoja, joka antaa välittömästi lisäenergiaa.  Hydrolysoitu kollageeni on luontaisesti kofeiiniton.

Kuinka hydrolysoitu kollageeni on hyödyksi terveydelleni?

Hydrolysoidulla kollageenilla on monia terveydellisiä sovelluksia, ja sitä ovat hyödyntäneet ihmiset ympäri maailman erilaisissa lääketieteellisissä ja terveydenhoitoon liittyvissä hankkeissa.

Hydrolysoitu kollageeni urheilijoille, lihaskasvuun, ja nivelkipuun

Yhdysvalloissa CDC raportoi tulokset vuoden 2010 tutkimuksesta, jossa noin 30% aikuisista kokevat nivelkipuja, selkäkipua, tai niveltulehdusta. Käyttämällä hydrolysoitua kollageenia se ei ole ainostaan hyödyllinen apukeino nivel- ja lihaskipujen lievityksessä, vaan se on myös osoittanut olevansa tehokas ennaltaehkäisemään tällaisia ongelmia.
Haaraketjuaminohapot, jotka sisältyvät hydrolysoituun kollageeniin, parantaa elimistön proteiinin synteesiä lisäten samalla proteiinisynteesin kapasiteettia. Näiden yhdistettyjen vaikutusten tuloksena on hyöty sekä lihasmassalle ja kehitykselle. Lisäksi kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että hydrolysoidut kollageeni ravintolisät auttavat urheilijoita nivelkivuissa ja vähentää nivelten heikkenemisen ja vaurioitumisen riskiä. 24 viikkoa kestäneessä tutkimuksessa, jossa tutkittiin 147 henkilöä, joille annettiin joko kollageenihydrolysaattia tai lumelääkettä, on tuottanut merkittäviä tuloksia nivelkipujen vähentämisessä ja yleisen suorituskyvyn parantamisessa.

Lähde: Informa Healthcare

 

Hydrolysoitu kollageeni painonpudotuksessa

Hydrolysoitua kollageenia on hyödynnetty energiapatukoissa, koska se auttaa hillitsemään ruokahalua. Samalla kun kollageenia sisältävien tuotteiden ei pitäisi olla sinun ainoa ravinnonlähde, ne voivat estää sinua napostelemasta aterioiden välillä, ja auttavat polttamaan liikarasvaa liikunnan kanssa yhdistettynä. Vaikka kliinisiä tutkimuksia ei ole tukemaan tai kieltämään väitteitä painon alenemisesta yksin Hydrolysoidulla kollageenilla, monet lääkärit ovat samaa mieltä siitä, että se tarjoaa käyttökelpoista proteiinia, joka tukee kehon toimintoja ja antaa sinulle tarvitsemaasi energiaa ollen tukenasi koko päivän.

Hydrolysoitu kollageeni leikkauksen jälkeiseen hoitoon

Invasiiviset toimenpiteet, kuten artroskooppinen leikkaus, herniaatio levy leikkaus, tai lihasten ja jänteiden uudelleenkiinnitys ovat usein ratkaisu tilanteissa, jotka johtuvat traumaattisista vammoista. Repeytyneet lihaskudokset tai jänteet tarvitsevat aikaa parantuakseen, eivätkä koskaan täysin regeneroitu. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää auttaa mahdollisimman paljon paranemisprosessia.  2011-tutkimuksen suoritti Yhdysvaltain armeijan tutkimuslaitos Environmental Medicine osoittaen, että hydrolysoidusta kollageenista löytyvät keskeiset välttämättömät aminohapot lisäsivät lihasten proteiinisynteesiä, mikä paransi lihasten kasvua. Kun ne yhdistetään sinun lääkärin suositteleman hoidon kanssa, tämä voi vähentää merkittävästi lihasten toipumisaikaa ja parantaa yleistä lihasten kasvua.

Lähde: National Center for Biotechnology Information

Hydrolysoitu kollageeni Syöpätautien hoidossa & toipumisessa

Syöpä on rappeuttava sairaus, joka vie veronsa kehostasi, aiheuttaen väsymystä ja ruokahaluttomuutta, sekä muita oireita. Yhdistettynä kemoterapia prosessin kanssa, mikä on haitallista sekä terveille soluille ja syöpäsoluille, tauti ja syövän hoito on erittäin rappeuttavaa lihaksille ja kudoksille, ja voi johtaa pitkäaikaiseen ruokahaluttomuuteen ja väsymykseen. Lääkärit, sekä American Cancer Society, suosittelevat proteiinin lisäravinne täydennystä parantamaan kudoksia ja torjumaan infektioita. Potilaille, joilla on heikentynyt ruokahalu, suosittelemme ISOSHOT tai ISOCURE Nestemäisiä Proteiini tuotteita, jotka sisältävät hydrolysoitua kollageenia (aivan kuten topshape100.com, joka sisältää PELKÄSTÄÄN hyrolysoitua kollageenia) korkeana proteiininlähteenä ilman proteiinin jälkimakua.

Lähde: American Cancer Society

Hydrolysoitu kollageeni Ihon Ikääntymistä vastaan

Koska iho on ihmiskehon suurin elin, sen hoitoa ei pidä ottaa kevyesti. Ihon ikääntyminen tuo näkyviä muutoksia, kuten ryppyjä, kuivumista, ja velttoutta. Tapojen, kuten tupakoinnin, juomisen, ja jopa stressin tai unen puutteen tiedetään nopeuttavan ihon ikääntymistä. Hydrolysoitu kollageeni on tunnettu terveemmän, sileämmän ihon puolestapuhuja. Itse asiassa vuonna 2012 suoritettiin kliininen tutkimus, johon osallistui 26 naista, joilla on lievä tai kohtalaisen vaurioitunut iho. 12 viikon ajan koehenkilöt nauttivat hydrolysoitua kollageenia päivittäin ja monitorilla seurattiin mahdollisia merkkejä hienojen juonteiden, ryppyjen, ihon kuivumisen/hilseilyn kasvusta tai vähenemisestä. Tutkimuksen tulokset osoittivat juonteiden ja ryppyjen merkittävää vähenemistä, sekä keskimäärin 8% lisäys ihon uloimman kerroksen hydraatioon.

 

Lähde: National Center for Biotechnology Information

Miten voit hyötyä topshape100.com tuotteesta:

Topshape100.com on hydrolysoitu, mauton kollageeniproteiini. Se erinomainen aminohappokoostumukseltaan terveyden huoltoon ja ylläpitoon.

topshape100.com tuotetta voit käyttää seuraavasti:

Juoda tai syödä sitä 0,5 – 1 dl (n. 17 – 35 g proteiinia) / päivässä suosikkitavoillasi.

Tämän voit tehdä vaikka lisäämällä teelusikallisen aika ajoin juomiisi (kahvi ja tee tosi suosittuja) ja ruokaan.

Voit myös tehdä yhden juoman, maustaa sen mielesi mukaan ja käyttää sitä päivän aikana.

Juoma ilman makua; lorauttelet pitkin päivää juomiisi tai ruokiisi.

Hyvä, helppo ja mauton ja hajuton kollageeniproteiini  on erittäin tärkeä kehon palautumiselle ja kunnospidolle. Tämä luonnollinen ja oikea tapa täyttää kehon omat tarpeet.

käyttö- ja sokoitustapoja

Lue lisää (lähde):
http://essen-nutrition.com/blog/entry/Hydrolysed-collagen-health-benefits