Ihanteellisen protauksen keskeinen ideologia on panostaa proteiinin laatuun määrän sijasta.

Tiedetään, että eläinperäisessä proteiinissa on paljon välttämättömiä aminohappoja. Siksi ne ovat erityisen arvokkaita. Kasvikunnasta soijaproteiinin aminohappokoostumusta pidetään hyvänä. Tutkimuksissa viime aikoina esille nousseista proteiineista yksi merkittävimmästä on gelatiiniproteiini. Hydrolysoidun gelatiiniproteiini aminohapporakennetta pidetään ainutlaatuisena muun muassa sen vuoksi, että se imeytyy nopeasti ja soveltuu näin ollen erinomaisesti esimerkiksi palautusjuomiin. Sitä voi itseasiassa juoda kovankin urheilusuorituksen AIKANA.

Proteiinien toimintamekanismit ovat silti vielä hienoinen kysymysmerkki tutkijoillekin. Eri proteiinien laihduttavat ominaisuudet voivat vaihdella. Erot voivat näkyä myös sukupuolittain: miehiä proteiini voi auttaa pudottamaan painoa eri syistä kuin naisia.

Yksi helppo tapa toimia, on tehdä proteiinisekoitus, 1 dl topshape100.com –jauhetta 2-3 dl vettä, sekoittaa se (laita vesi vaikka pulloon, lisä jauhe, korkki kiinni, ja ravista vesi ja jauhe sekaisin. Ei tarvitse mitään mikseriä, sekoittuu helposti. Anna ”laskeutua” jonkin aikaa (jos ravistelee paljon, tulee myös vaahtoa). Kaada tästä sitten päivän mittaan juomin, keittoihin yms. ”loraus”. Voit toki lisätä jauheenakin kiinteämpiin ruokiin.

Tämä sekoitus säilyy hyvin päivän ajan huoneen lämmössä, toki jääkaappi on parempi paikka (siellä on kokemuksien mukaan säilynyt viikonkin).

Lue lisää:

https://keventajat.fi/ruoka/protaus-villitsee-painonpudottajia/