PROTEIINILISÄN VAIKUTUS TEHOLAJIEN URHEILIJOIDEN SUORITUSKYKYYN JA PALAUTUMISEEN 12 VUOROKAUDEN  INTENSIIVISELLÄ HARJOITTELUJAKSOLLA

Tutkimuksen tulokset osoittavat, että proteiinilisä vähentää  kovan voimaharjoituksen aiheuttamaa räjähtävän voimantuotto kyvyn laskua teholajien urheilijoilla ja myös nopeuttaa palautumistuntemusta intensiivisellä harjoitusjaksolla.

 

Tämän vuoksi proteiinilisän käyttöä voidaan suositella teholajien urheilijoille etenkin kovalla voimaharjoittelu jaksolla.

Proteiinilisä vähentää teholajien urheilijoilla kovan voimakuormituksen aiheuttamaa hetkellistä suorituskyvyn laskua räjähtävää voimantuottoa vaativassa suorituksessa, vaikka samanaikaisesti maksimivoimantuottoon proteiinilisästä ei näyttäisi olevan merkittävää hyötyä. Tämän tutkimuksen perusteella yleisten ravintosuositusten (0,8 g/kg/vrk) ja myös voimalajien urheilijoiden ravintosuositusten (1,6 g/kg/vrk) ylittämää proteiininsaantia voidaan suositella teholajien urheilijoille etenkin kovilla harjoitusjaksoilla, jolloin harjoitusohjelmaan kuuluu osana hypertrofinen voimaharjoittelu.

 

 

topshape100.com voit hyödyntää seuraavasti:

Nauti n. 1 dl (30-35g proteiinia) päivittäin, sekoittaen ruokiin ja juomiin omien makumieltymyksiesi mukaan. Mauton topshape100.com on helppo lisätä mihin tahansa ruokaan tai juomaan – voit jopa juoda sitä urheilun aikana aivan kuten urheilujuomaa ja saada näin porteiinit jo käyttövaiheessa Kokeile 1dl jauhetta 0,5 dl veteen – mausta mehuilla jos haluat – ja saat jo harjoittelun aikana 30-35 g nopeasti imeytyvää proteiinia – paljon aiemmin kuin vasta treenin jälkeen !

Hyvä ja helposti imeytyvä proteiini-lähde on tärkeää kehollesi ja palautumiselle. Tämä on kehosi luonnollinen tapa täyttää sen tarpeet.

 

 

 

lue lisää:

 

Lue lisää otsikon tutkimuksesta (lähde):
https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/40588/URN%3ANBN%3Afi%3Ajyu-201212173367.pdf?sequence=1