Lihaksista

Ihmisellä on yli 600 lihasta. Koko kehon painosta keskimäärin 40% on lihasta miehillä, 35% naisilla. Lihaksia tarvitaan liikkumiseen sekä joidenkin elinjärjestelmien toimintaan. Lihaksen yksittäinen tärkein tehtävä on supistuminen ja lihassupistusta tarvitaankin kaikissa kehon liikkeissä, kuten vaikkapa hengittämisessä, kävelemisessä ja sydämen lyönnissä.

Lihaskudostyyppejä on kolme, sileät lihakset, luustolihakset sekä sydänlihas.

Sileää lihasta on pääosin sisäelinten seinämissä, mutta on myös joitakin erillisiä sileitä lihaksia, kuten karvankohottajalihas. Sileiden lihasten tahdonalainen liikuttaminen ei ole mahdollista, koska sen hermosto on autonominen.

Luustolihakset ovat yleensä kiinnittyneenä jänteiden välityksellä luihin. Luustolihakset toimivat tahdonalaisesti, joten niitä voi itse ohjata. Luustolihakset mahdollistavat kehon liikkeet.

Sydänlihas on nimensä mukaisesti sydämen lihas. Sydänlihasta on vain sydämessä ja sen solut ovat kiinnittyneet verkkomaisella rakenteella toisiinsa. Sydänlihassolut supistuvat tahdistinsolujen avulla, ilman hermoja. Sydänlihasta voi pitää sileän lihaksen ja luustolihaksen välimuotona sen rakenteen muistuttaessa luustolihaksia, kun taas se on hyvin väsymätön, kuten sileät lihakset ovat.

Lihaksiin liittyviä hyväksyttyjä terveysväitteitä

  • D-vitamiini edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä
  • Kalium edistää lihasten normaalia toimintaa
  • Kalsium edistää lihasten normaalia toimintaa
  • Magnesium edistää lihasten normaalia toiminta
  • Proteiini edistää lihasmassan kasvua
  • Proteiini edistää lihasmassan säilymistä

topshape100.com voit hyödyntää seuraavasti:

Nauti n. 1 dl (30-35g proteiinia) päivittäin, omien mieltymyksiesi mukaan. Mauton topshape100.com on helppo lisätä mihin tahansa ruokaan tai juomaan – voi jopa juoda sitä urheilun aikana aivan kuten urheilujuomaa. Kokeile 1dl jauhetta 0,5 dl veteen – mausta mehuilla jos haluat – ja saat jo harjoittelun aikana 30g nopeasti imeytyvää proteiinia – paljon aiemmin kuin vasta treenin jälkeen !

Hyvä ja helposti imeytyvä proteiini-lähde on tärkeää kehollesi ja palautumiselle. Tämä on kehosi luonnollinen tapa täyttää sen tarpeet.

 

 

 

 

Lue Lisää (lähde):

https://www.hyvinvoinnin.fi/lihakset-luusto-ja-nivelet