Ikääntyvä ihminen tarvitsee proteiineja

Yksi ikääntymisen merkeistä on lihasmassan kato. Päinvastoin kuin oletetaan, ikääntyessä proteiinin tarve lisääntyy.  Nuoren aikuisen tarve on noin  0,5-0,8 grammaa painokiloa kohti, seniori-ihmisen tarve 1 grammaa painokiloa kohden päivittäin. Ja liikkumattomien vanhusten jopa lähes 2 grammaa. – Hyvin yleisesti varsinkin yksin elävät tai hoitokodeissa asuvat ikääntyneet eivät saa  tarvitsemaansa proteiinin määrää. – Eivätkä myöskään vuodehoidossa olevat pitkäaikaispotilaat!

 

Miksi proteiini on tärkeää senioreille?

On ehdottoman tärkeää pitää yllä lihasmassaa, sillä lihaksen soluissa valmistuu suuri osa kehon energiasta. Jos lihasmassa on olematon, samoin on  energian määrä. Vuodepotilas menettää hyvin nopeasti lihasmassaa, joten liikuntakyky heikkenee huomattavasti jo energian puutteen johdosta.

Valkuaisaineiden proteiineista valmistuu monia keholle tärkeitä aineita, jotka vaikuttavat mm. immuniteettiin eli puolustuskykyyn. Puolustuskyvyn ollessa heikko on helppo saada tartuntoja ja tulehduksia ja jopa keuhkokuume – usein vakavin seurauksin.

Myös haavojen paraneminen ja ylipäätään sairauksista ja leikkauksista toipuminen hidastuu hyvänlaatuisten proteiinien puutteen vuoksi.

Proteiinit sisältävät keholle tärkeitä välttämättömiä aminohappoja, joista elimistö valmistaa lukuisia kemiallisia ainesosia toimintoihinsa. Usein oletetaan, että ikääntyvän kehon toimintojen hiipuminen on väistämätön tosiasia. Näin ei ole, kun proteiinien saanti on kohdallaan.

 

Optimaalinen päivittäinen määrä proteiinia

Senioreitten ruokavalion tulisi sisältää proteiinia n. 25-30 gr jokaisella kolmella aterialla päivässä. Jos joku ateria ei sisällä sitä tarpeeksi, välipalan tulee täydentää puutetta.

TOPSHAPE100 ON PUHDAS PROTEIINI, JOKA SISÄLTÄÄ VAIN HYDROLYSOITUA PROTEIINIA !

EDUT:

  • MAUTON – LAKTOOSITON
  • VOIT SEKOITTAA MIHIN TAHANSA
  • EI SISÄLLÄ RASVAA TAI SOKEREITA
  • SOPII KAIKILLE – HYDROLYSOINTI SÄÄSTÄÄ VATSAA
  • RUNSAS GLYSIINIPITOISUUS LISÄÄ IMMUNITEETTIA
  • VAHVEMMAT NIVELET
  • PAREMPI IHO
  • ERINOMAINEN IKÄÄNTYMISTÄ VASTAAN

Yksi helppo tapa toimia, on tehdä proteiinisekoitus, 1 dl topshape100.com –jauhetta 2-3 dl vettä, sekoittaa se (laita vesi vaikka pulloon, lisä jauhe, korkki kiinni, ja ravista vesi ja jauhe sekaisin. Ei tarvitse mitään mikseriä, sekoittuu helposti. Anna ”laskeutua” jonkin aikaa (jos ravistelee paljon, tulee myös vaahtoa). Kaada tästä sitten päivän mittaan juomin, keittoihin yms. ”loraus”. Voit toki lisätä jauheenakin kiinteämpiin ruokiin. Tämä sekoitus säilyy hyvin päivän ajan huoneen lämmössä, toki jääkaappi on parempi paikka (siellä on kokemuksien mukaan säilynyt viikonkin).

Toinen kätevä tapa on laittaa sitä sokerikkoon, josta  sitten voi lisäillä eri kahviin, teehen, maitoon, ruokiin tai mihin haluat !

HYÖDYNNÄ NYT ERIKOISETU  – EI TOIMITUSKULUJA ! SÄÄSTÄ 4,90 €